Ce poţi să vizitezi în 24 de ore în Valencia / FOTOGALERIE

Valencia poate fi vizitat în orice anotimp. Centrul istoric cu străduţe mărginite de mandarini, plaja cu nisip fin, cel mai mare acvariu din Europa şi celebra paella valenciană sunt doar câteva motive să vizitezi cochetul oraş din sud-estul Spaniei. Dar ce vizitezi mai întâi, când ai puţin timp la dispoziţie? Poate ai o escală de 24 de ore în Valencia sau poate e vorba doar de un citybreak de un weekend. Mai jos ai câteva sfaturi legate de obiectivele pe care le poţi vizita într-un timp mai scurt.

  1. Vizitează Acvariul din Valencia. Îţi trebuie cel puţin 3 ore pentru a parcurge toate cele 10 zone ale celebrului L’Oceanogràfic. Intrarea costă aproximativ 25 de euro de persoană însă merită toţi banii! Este cel mai mare acvariu de acest gen din Europa şi se întinde pe o suprafaţă de peste 11 hectare. Vei fi fermecat de galeriile cu acvarii cu diverse specii de peşti, pisici de mare dar şi meduze, rechini şi delfini. Poţi vedea şi pinguini într-un spaţiu special amenajat cu temperatură controlată, dar şi diverse specii de broască ţestoasă. Probabil că principala atracţie este delfinariul. Dacă mergi în sezon, va trebui să aştepţi la coadă destul de mare pentru a intra la spectacolul pregătit de delfini şi îngrijitorii lor. Timp de aproape o oră, delfinii vor face tumbe, se vor juca cu antrenorii, iar cei mai norocoşi din public vor avea ocazia să fie invitaţi să îi hrănească şi chiar să înoate cu delfinii. Acvariul face parte din complexul Oraşul Artelor şi Ştiinţelor, un complex futurist unic în lume ce include, printre altele, Muzeul Ştiinţelor, Podul Assut de l’Oro şi Sala Polivalentă Agora. Dacă ai un weekend la dispoziţie, o zi poate fi rezervată pentru a vizita acest complex spectaculos.

2. Urcă în Turnul Catedralei din Valencia. Despre catedrală sunt multe de spus. A fost construită în secolul XIII şi este cunoscută prin faptul că ar găzdui cupa din care Iisus Hristos ar fi băut la Cina cea de Taină. Teoria este contrazisă chiar şi de multe feţe bisericeşti, care susţin că nu există dovezi în acest sens, însă detaliul acestea rămâne un punct de atracţie pentru catedrala din centrul vechi al oraşului Valencia. Lăcaşul sfânt are un turn înalt, unde turiştii au acces la un cost de câţiva euro. Deşi sunt multe trepte de urcat, merită! Vederea panoramică de sus este superbă! Se vede chiar şi o parte din Oraşul Artelor şi Ştiinţelor! Iar dacă ai ajuns la Catedrală, bucură-te de o plimbare prin centrul vechi al oraşului. Străduţele pietruite, cu mandarini pe o parte şi pe alta, artiştii stradali şi restaurantele te vor încânta cu siguranţă.

3. Mergi în Piaţa Centrală din Valencia. Nu te costă nimic să vizitezi această piaţă, însă bunătăţile din vitrine sigur te vor convinge să guşti câte puţin din fiecare. Poţi să cumperi sandvişuri cu jamon, dulciuri, dar şi fructe! Poţi  să cumperi chiar şi peşte sau fructe de mare, la preţuri acceptabile, dar să ai unde să le prepari… Clădirea care găzduieşte piaţa este monument istoric şi impresionează prin detaliile arhitecturale. Toate produsele sunt proaspete şi o să ai o surpriză plăcută: pe lângă turişti, foarte mulţi localnici vin aici pentru a se aproviziona.

4. Mergi pe Plaja Mavarossa şi mănâncă o paella valenciană la restaurantele de pe faleză. Plaja este foarte lată şi bine întreţinută. Graţie climei blânde, ai şanse să faci baie în Marea Mediterană chiar şi în luna octombrie. Pe plajă există zone cu şezlonguri şi umbrele, însă cea mai mare bucată de plajă este publică, adică poţi să îți pui prosopul şi umbrela unde vrei. De-a lungul plajei vei găsi o promenadă cu restaurante şi baruri. Nu ai voie să ajungi aici fără să încerci celebra paella valenciană! Mai toate localurile servesc paella, iar preţurile sunt acceptabile: 8-15 euro/porţie.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *